Hogyan élj boldog párkapcsolatban hosszútávon?

Összes Bloghoz
Hogyan élj boldog párkapcsolatban hosszútávon?
Rovat: párkapcsolati tanácsok  /   Dátum: 2019. március. 21.
Egy jó párkapcsolat hosszútávú fenntartása még akkor sem feltétlenül egyszerű feladat, ha a férfi és nő között maximálisan adott a kölcsönös szeretet. Persze az első hetekben - hónapokban még könnyű, hiszen ideális esetben ez idő tájt dúl a szerelem, egészen másképp látjuk a dolgokat. Később azonban tudatosan, idő- és energiaráfordítással fogunk tudni működőképesen tartani egy kapcsolatot.

A legtöbben azt a hibát követjük el, hogy belefeledkezünk a hétköznapokba, és a közös élet egyfajta rutinná válik. Amikor megszületik az első közös gyermek, akkor a párunkat elfelejtjük a nevén szólítani, így leszünk attól kezdve "anya" és "apa" egymásnak is, közben a munka, az anyagi javak és a biztonság hajszolása közepette megfeledkezünk egymásról, és mindarról, ami a kapcsolat elején annyira jó volt: arról, hogy mennyire fontosak voltunk egymásnak, milyen vérpezsdítő volt az együtt töltött idő és milyen izgalommal töltött el minket egy közelgő találka vagy randi.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy gyors és egyszerűen kezelhető párkereső, ahol rengeteg tag ismerkedik és keres párt? Regisztrálj INGYENESEN, és találd meg a párod még ma!

Ha fontos számunkra a párunk, és a közösen felépített kapcsolatunk, akkor néha álljunk meg egy pillanatra, és vizsgáljuk meg, valóban boldogok vagyunk-e és minden a jó úton halad-e továbbra is. Van néhány dolog, amikre ha tudatosan odafigyelünk, máris sokat tettünk a kapcsolatunkért:

Kommunikáció:

Ez az összes kapcsolat alapja. Nem csak párkapcsolaté, hanem akár baráti vagy munkakapcsolaté, lényegében minden itt kezdődik. Beszéljünk egymással, figyeljünk oda a másik véleményére, merjük őszintén kifejezni a gondolatainkat és érzéseinket, és biztassuk a párunkat is arra, hogy ő is tegye ugyanezt.

Legyetek őszinték egymással
Legyetek őszinték egymással

A megbocsátás ereje:

Mindannyian teszünk olyan dolgokat, melyeket később megbánunk, és ha alkalmunk nyílna rá, akkor másképp cselekednénk. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb horderejű dolgok. Azonban akármi is történik, ne feledjük el, hogy mindannyian emberek vagyunk, és hibázunk. Mielőtt beleugrasz egy veszekedésbe, először gondold át, hogy neked nem volt-e szereped a helyzet kialakulásában, vagy próbálj meg a párod szerepébe bújni rövid időre, és átélni az ő oldaláról a történteket. Talán ezek sem oldják meg az adott konfliktust köztetek, de már maga a próbálkozás is fél lépéssel közelebb fog hozni egymáshoz titeket.

Egymás ismerete:

Ha nem ismeritek egymást, akkor nem fogjátok tudni, hogy a másik felet mi teszi boldoggá egy párkapcsolatban. Nem is kell feltétlenül kizárólag a nagy dolgokra gondolni. Ha apró dolgokat ismersz róla, akkor ezekkel is örömet tudsz okozni neki. Például, ha ismered a kedvenc csokiját vagy kedvenc virágát, akkor ha havonta egyszer hazaviszel egy kis meglepetést, máris rengeteget tettél azért, hogy tudasd a másikkal, szereted és gondolsz rá. A megismerésébe az is beletartozik, hogy tudod, mi a másik fél gyengesége, mit nem szeret, és mivel tudod megbántani, így ezeket el tudod majd kerülni.

Az intim együttlét fontos:

A szerelmeskedés erősíti a kettőtök közti köteléket. Egy nemrégiben világot látott kutatás is ezt támasztja alá, miszerint

a szexuális együttlét hatása 48 órán keresztül érződik a párokon.

14 napon át figyeltek meg 96 frissen házasodott párt a kutatók. A kísérletben résztvevők átlagosan négy alkalommal feküdtek le egymással a két hét alatt, és igen erős lelki és szexuális egyensúlyról számoltak be az azt követő két napban. Tehát a testi kapcsolat azokon a napokon is kifejti a hatását, amikor nem vagytok együtt, ezért érdemes minél gyakrabban ágyba bújnotok egymással.

Az intimitás fontos a kapcsolatban

Közös érdeklődési körök

Találjátok meg azokat a dolgokat, amiket mindketten szerettek. Ne csak az evés vagy a TV-zés legyen a közös program. Keressetek valamilyen aktív kikapcsolódást. Nagy örömöt tud okozni a rendszeres közös program, és sokkal közelebb fogtok kerülni egymáshoz rövid időn belül.

Randi

Randizni nem csak a kapcsolat elején lehet. Jelöljetek ki magatoknak minden hónapban egy randinapot, amikor felfedeztek együtt egy új helyet, vagy akár visszatértek egy régire, amit a múltban nagyon szerettetek, de már régóta nem volt időtök meglátogatni.

Az ölelés, érintés ereje:

Az ölelés az egyik legbensőségesebb kapcsolat két ember közt. Számos jótékony hatása ismert, segít csillapítani az önbizalom hiányát, gyógyító erővel bír, és enyhíti a fájdalmat is. Az öleléshez nem szükséges semmit sem vásárolni, mindig ott van kéznél. Számos dolgot és érzést kifejezhetünk vele, amit nem tudunk szavakba önteni. És ami fontos: sohasem marad viszonzás nélkül. Kutatók megállapították, hogy napi 15 ölelés elég ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog kapcsolatunk lehessen. Gondolj bele, te hányszor öleled meg a partnered egy nap? Növeljétek ezt a számot együtt.

Az ölelés sosem marad viszonzás nélkül
Az ölelés sosem marad viszonzás nélkül

Ha a fenti dolgokra odafigyelsz, az segít fenntartani a hosszútávú boldogságot. Azonban ne feledd, két ember feladatáról van szó. Fontos, hogy a párod legalább annyira elkötelezett legyen, mint te magad. Úgyhogy először ennek a feltételnek kell adottnak lennie, utána jöhet minden más.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Melyek a jó beszélgetési témák az első alkalommal?
Melyek a jó beszélgetési témák az első alkalommal?

Megmutatjuk, hogy milyen a jó beszélgetős téma első alkalomra. Ha ez a tudás a zsebedben van, akkor 50%-ban már tied a randi.

társkeresési praktikákoktóber 30.
Idős társkereső? Miért ne?
Idős társkereső? Miért ne?

Idősebb korban is lehetséges a társkeresés. Minden azon múlik, merünk-e nyitni az új emberek és lehetőségek felé. Cserébe sok boldog pillanat várhat még ránk.

társkeresésmárcius 6.
Mit jelent a szemkontaktus férfi és nő között?
Mit jelent a szemkontaktus férfi és nő között?

A szemkontaktus férfi és nő között mindenképpen jelentőségteljes momentum, hiszen itt sok minden eldőlhet. De vajon létezik-e szerelem első látásra?

szerelmi praktikákáprilis 17.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?