Online társkeresés férfi szemmel

Összes Bloghoz
Online társkeresés férfi szemmel
Rovat: társkeresés  /   Dátum: 2019. július. 8.
Az online társkeresők világa jelentős segítség bármely egyedülálló számára a pártalálásban. Fedezzük fel most kifejezetten a férfiak perspektívájából az ismerkedés ezen formáját, lehetőségeit, és határait. Női és férfi olvasóink számára is sok hasznos információt tartalmazhatnak a következő sorok.

Miért regisztrálunk?

Az ember társas lény, sokat hallani ezt a hangzatos kifejezést. Talán emlékszünk még a nagy sikerű, Számkivetett című filmre - melyet sokan a modern Robinson Crusoe-ként emlegetnek. A film főhősének az éhségen, szomjúságon, és számtalan természeti erőn kívül egy nagyon fontos dologgal kellett megküzdenie. Ez pedig nem más, mint a magány.

A férfiak álmai közt gyakran szerepel a sok pénz, menő autók, sikeres üzleti élet, de mindez a nap végén kevésbé esik jól, ha nincs kihez odabújni és megosztani valakivel életünk hétköznapjait. Ettől még persze a szingliséggel sincs semmi gond, de alapvetően a magány elűzése az elsődleges oka az online társkeresőkre történő regisztrációnak a férfiak esetében is.

Eltérő megközelítés

Nem szeretjük a magányt, miért van az, hogy ennek ellenére mégsem megy annyira egyszerűen a pártalálás? E probléma alapja sokszor a férfiak és nők közötti hozzáállásbeli különbségekben keresendő.

Eltérő megközelítés
Eltérő megközelítés

Habár mindkét nem ugyanarra vágyik, az oda jutás módja, és kiváltképp a kezdeti lépések megtétele nagy mértékben eltérhetnek a nőknél és a férfiaknál. Egy nemrég kiadott felmérés szerint a férfiak több, mint 70%-a a beszélgetés első levélváltásai között a hölgy partner tudtára adja - másképp fogalmazva bepróbálkozik azzal - , hogy "lazább irányba" szeretné terelni az ismerkedést és találkozást. Hogy miért van ez így? Talán evolúciós eredetű háttér leledzik a nemek közti, eltérő kapcsolatkezdési útvonalak kialakításában. Ezen kérdést nehéz lenne egy ilyen rövid cikk keretein belül megfejteni, mi a kevésbé tudományos magyarázathoz inkább egyik férfi olvasónk frappáns hozzászólását idézzük:

Mert bennünk pasikban van egy amolyan rosszaság gén.

A gyakorlat pedig azt mutatja, hogy ez semmiképp sem segíti a kapcsolatok kezdeti stádiumban lévő kialakulását, mivel a hölgy tagok 90%-a már az első lépésektől a komoly kapcsolat irányában gondolkodik.

Sok ember, túl kevés tartalmas beszélgetés

Pasiként egy társkereső oldalon rengeteg online hölgy taggal cseveghetünk. Ez áldás és átok is lehet egyben, hiszen megteremti a lehetőséget arra, hogy elfeledkezzünk előzőleg megkezdett beszélgetésekről, amikből akár komoly kapcsolat is alakulhatott volna.

Profilkép és valóság

Gyakran megesik, hogy egy napok, esetleg hetek óta tartó beszélgetés eljut az élőben találkozás pillanatáig, és ekkora a fotók alapján van már egy elképzelt képünk a másikról. A személyes találkozás azonban olykor csalódás lehet, pláne a mai modern appok világában, ahol az arcvonások, a haj vagy akár a szemek is pár kattintásból megváltoztathatóak.

Fénykép és a valóság

A bizalom kiépítése időbe telik

Társkeresőként sokszor olyan emberekkel ismerkedhetünk, akiknek egy előző kapcsolata a közelmúltban ért véget. Ahhoz, hogy egy hölgy egy másik úrban maradéktalanul bízni tudjon, időre és türelemre van szüksége. Férfiként ennek a megértése és elfogadása szintén fontos és tudatos feladat kell hogy legyen.

Semmitmondó válaszok

Mikor egy férfi komolyan gondolja az ismerkedést, akkor igyekszik mindent beletenni a beszélgetésbe, megfelelő mennyiségben írni magáról, és kérdezni is a másik féltől. Azonban előfordulhat, hogy egy hölgytől mindössze "igen-nem", "aham-ühüm" terjedelmű válaszok érkeznek vissza. Ilyen esetben, ha igazán tetszik a másik fél, akkor nehéz elengedni a beszélgetést és helyette olyan társkereső felé nyitni, aki hasonló mennyiségű energiát igyekszik beletenni az ismerkedésbe.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy online társkereső oldal, ahol naponta több ezer tag ismerkedik és keres párt? Regisztrálj INGYENESEN, és találd meg a párod még ma!

Életkor

A hölgyeknél - kiváltképp harminc felett - kardinális kérdés a kor. Általában semmi rossz szándék nincs mögötte, de a netes oldalakon néha megesik, hogy pár évvel kevesebb kerül fel az adatlapra a valósághoz képest. A legtöbben ezt mindössze egy számnak tartják, és sokkal többet számít az, hogy valaki miképp éli az életét, azonban komoly kapcsolat keresésekor a férfiak általában szeretik tudni a potenciális partner valós életkorát, és nem kifejezetten jó dolog egy valótlansággal indítani az ismerkedést. Férfiként tehát ennek a kiszűrése is okozhat esetenként egy kis fejtörést, kiváltképp a kevésbé tapasztalt társkeresők esetében.

Akkor inkább más ismerkedési lehetőséget érdemes választani?

Ajánlott online társkeresőn ismerkedni
Ajánlott online társkeresőn ismerkedni

Igaz, hogy az internetes társkeresőkön való boldoguláshoz szükséges egy kis tapasztalat, de semmiképp sem szabad megfeledkeznünk a tényről, miszerint a 2010-es évek elejétől kezdve átlagosan a kapcsolatok több mint fele az internetes oldalakon köttetik. Ennek következtében férfiként és nőként is ajánlott online társkeresőn ismerkedni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a többi módot felejtsük el. Hiszen férfiként manapság is működhet akár egy jó hangulatú bárban, a pultnál elkérni egy csinos nő telefonszámát. A lényeg inkább abban rejlik, hogy érdemes minden lehetőséget megragadni a pártalálásra, erre pedig a netes társkeresők továbbra is remek lehetőséget kínálnak, ha megfelelően használjuk őket.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Érdekes lehet számodra az 50 feletti társkeresők világa?
Érdekes lehet számodra az 50 feletti társkeresők világa?

Akár özvegyen, akár elváltan, akár szimplán egyedül élve, 50 felett sokan életük végéig az egyedüllétre rendezkednek be. Pedig van másik út!

társkeresés 50 felettjúnius 8.
Honnan tudjuk, hogy kinek milyen az igazi férfi?
Honnan tudjuk, hogy kinek milyen az igazi férfi?

Mindenkinek mást jelenthet az igazi férfi fogalma, de mégis vannak jól megfogható tulajdonságai, jellemvonásai. Ezek az ismertetőjegyei!

társkeresésáprilis 13.
Hogyan élj boldog párkapcsolatban hosszútávon?
Hogyan élj boldog párkapcsolatban hosszútávon?

A boldog párkapcsolat hosszútávú fenntartása tudatos munka eredménye. Az alábbi tanácsok betartásával sokat tehetünk, hogy ne csak rövidtávon maradhassunk boldogok kedvesünkkel.

párkapcsolati tanácsokmárcius 21.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?