Internetes társkeresés: Hogyan fordítsd a javadra?

Összes Bloghoz
Internetes társkeresés: Hogyan fordítsd a javadra?
Rovat: társkeresés  /   Dátum: 2018. november. 1.
Napjainkban az internetes társkeresés igazi virágkorát éli, amely a régi, hagyományos - odamegyek buliban hozzá, vagy leszólítom az utcán - módszerektől merőben eltér. Összeszedtünk néhány érvet a netes ismerkedés mellett és ellen, hogy el tudjátok dönteni, nektek való-e ez a műfaj és mikre érdemes odafigyelni, ha még csak most kóstoltok bele.

Így érdemes belefogni

Sokat változott a világ társkeresési lehetőségek terén az elmúlt 10-12 évben. Az internet, majd később az okostelefonok szélesebb körű elterjedése számos előnyt és lehetőséget hozott a hétköznapjainkba, amiket ha ügyesen kezelünk, könnyen a hasznunkra is fordíthatunk.

Az első lépés, hogy megtaláld az igényeidnek és céljaidnak megfelelő társkereső szolgáltatást. Ha sok taggal rendelkezik egy oldal, könnyen, és jól kezelhető a felülete, akkor a siker kulcsának fele máris a kezedben van.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy internetes társkereső oldal, ahol rengeteg tag ismerkedik és keres párt? Regisztrálj INGYENESEN, és találd meg a párod mihamarabb!

Fontos, hogy a regisztrációt követően legyen egy jó megjelenésű, letisztázott, 100%-ban hasznos információkkal feltöltött adatlapod, legalább 2-3 képpel magadról. Ezzel nagy mértékben megnöveled saját esélyeidet. Érdemes több időt szánni rá, hiszen ha valaki a profilodra kattint, akkor máris egy pozitív összképet kap majd rólad, és mint tudjuk, az első benyomás igen meghatározó tud lenni abban, hogy miképp légy sikeres a társkeresében.

Netes társkeresés pro és kontra

Csak egy laptop és máris kezdhetjük
Egy számítógép kell és máris kezdhetjük

Ha az első két lépés megvan, akkor ideje belefogni az ismerkedésbe. Lássuk, milyen pozitívumai és árnyoldalai vannak az online társkeresésnek. Ha ismered ezeket, akkor képes leszel a jó oldalait a hasznodra fordítani, a kevésbé pozitívak hatását pedig minimálisra csökkenteni.

+ Talán sose találkoztatok volna

Egy online ismerkedős felületen lehetőséged lesz olyan emberekkel megismerkedni, akikkel egyébként a normál, hétköznapi életed során elképzelhető, hogy sosem futottatok volna össze, nem kerültetek volna közös baráti kör által közel egymáshoz. Így a lehetőség sem adatott volna meg egy kapcsolat kialakításához.

+ Bárkit leszólíthatsz

Szó szerint bárkivel lehetőséged van megismerkedni. Egy idő után azt veszed majd észre magadon, hogy olyan emberekre is ráírsz, akiknek a hagyományos értelemben vett leszólításához nagyobb bátorság kellene. Hiszen lássuk be, ha valaki nagyon szimpatikus számunkra, akkor sosem egyszerű odalépni hozzá, és megtenni azt a bizonyos első lépést. Neten ez mindenképp könnyebb lesz.

+ Nem kell siettetni semmit

Mielőtt eljutnátok a találkáig, lehetőséged van megismerni valamelyest a másik személyiségét. Persze a valódi találkozót és randit ez nem helyettesítheti, azonban már azt megelőzően is lesz lehetőséged kideríteni, hogy miket szeret csinálni a másik, milyen ételeket kedvel, mik a kedvenc filmjei.

+ Számos tagból válogathatsz

Minél nagyobb felhasználóbázissal rendelkezik egy társkereső, annál több, színesebb, különböző beállítottságú, külsejű és személyiségű embert lesz lehetőséged megismerni. Ez a sokszínűség pedig azt eredményezi, hogy könnyebben tudod majd kiválasztani a számodra ideális partnert, akivel a beszélgetésen kívül többet is szeretnél kialakítani.

+ Keresés tulajdonságok alapján

Vannak olyan oldalak, ahol nem csak nem és életkor alapján szűrhetsz a regisztrált tagok között, hanem beállíthatod például, hogy milyen érdeklődési körrel rendelkezzen a kiszemelted. Milyen legyen a szeme színe, milyen szabadidős tevékenységeket kedveljen, stb. Ezek segítségével egyszerűbb lesz olyan párt találni akivel több dologban passzoltok.

+ Izgulósoknak is

Ha kifejezetten izgulós típus vagy, akkor az internetes társkeresést neked találták ki. Igaz, ha valódi kapcsolatot keresel, akkor idővel eljön majd a pont, hogy személyesen is megismerjétek egymást, de előtte már lesz lehetőséged feloldódni a levelezés közben. Esetleg összehozhattok telefonos vagy webkamerás beszélgetést is, ezek mind egy-egy lépéssel közelebb visznek majd ahhoz, hogy élőben már ne érezd annyira feszültnek magad.

Felesleges túlizgulni a randit
Felesleges túlizgulni a randit
- Más, mint a képeken volt

Sajnos néha megesik, hogy valaki szimpatikus képek és adatlap alapján, majd mikor találkozóra kerül a sor, a valóságban kissé másképp fest. Elképzelhető, hogy pozitív értelemben, azaz még jobban tetszik randipartnered, de olyan is megeshet, hogy élőben nem az eseted az illető. Ilyenkor légy vele kedves, ne bántsd meg, attól még lehet, hogy jól érzitek majd magatokat együtt és még egy jó barátság is kialakulhat köztetek.

- A kialakult ideál

Minél tovább chateltek és leveleztek, annál inkább kialakul majd benned egy átfogó kép a másikról. Ez egy bizonyos mértékig előnyös, de ha túl sokáig húzzátok az első találkozót, akkor az említett kép túl erőssé válhat, és a másik fél nem feltétlen fog tudni megfelelni majd a támasztott elvárásoknak.

3 hónapig leveleztünk Danival, és én abban a hitben voltam, hogy magas hangja van. Aztán a valóságban rácsodálkoztam, amikor egyszer csak kellemes, mély hangon rám köszönt.

Hajlamosak vagyunk ilyen helyzetben embereket felvértezni afféle tulajdonságokkal is, melyekkel talán sohasem rendelkeztek.

- Nem jön el a randira

Sajnos ez is előfordulhat néha. Megbeszéltek egy találkozót, elképzeled, hogy milyen lesz kettesben, felkészülsz lélekben, hogy mit fogtok csinálni, mikről fogtok beszélgetni. Felveszed a csinos ruhádat, és ott szobrozol a megbeszélt helyen háromnegyed órát esőben, míg nem észbe kapsz, hogy bizony felszarvaztak. Ilyen esetben sem érdemes elkeseredni. Fogjuk fel úgy a dolgot, hogy a másik fél szúrt ki magával, amiért nem lesz lehetősége megismerni egy ilyen kellemes személyiséget, mint te. Hidd el, a következő randiddal már nagyobb szerencséd lesz!

- Hosszas regisztráció

Egyes oldalak elvárják a minden apróságra kitérő, extrém esetekben akár órákig tartó regisztrációt is. Ha ezzel szembesülsz, akkor döntsd el magadban, hogy ilyesmi oldalt keresel-e vagy inkább olyan felületet, ahol egyszerűen és gyorsan, 1-2 perc alatt máris cseveghetsz és ismerkedhetsz a tagokkal.

Ezt figyelembe véve alakítottuk ki a CUPYDO-t is, ahol mindössze pár percet vesz igénybe a regisztráció, mely teljesen ingyenes.

- Időt kell belefektetni

Természetesen a netes ismerkedéshez is idő kell. Feltehetően nem az első csevegőpartnereddel alakul majd ki a várt komoly kapcsolat, hanem szükséges lesz “lefutni hozzá néhány kört”. (Vannak olyan szerencsések akiknek már elsőre is összejön, de feltehetően ők vannak kevesebben.) Amikor elkezdünk egy új emberrel ismerkedni, akkor kezdhetünk mindent elölről, bemutatkozás, az alap dolgok megismerése egymásról. Azonban ez ne vegye el a kedvedet, hiszen a társtalálásban nem csak maga a párkapcsolat kialakítása a fontos, hanem az oda vezető út is. Próbáld meg kiélvezni minden pillanatát annak, hogy új embereket ismerhetsz meg. Légy türelmes magadhoz illetve a másikhoz is, és meglátod, a befektetett idő megtérül majd többszörösen.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Neked mi a véleményed a fényképes társkeresőről?
Neked mi a véleményed a fényképes társkeresőről?

Egy fényképes társkeresőn többszörös eséllyel ismerhetsz meg hozzád passzoló embereket. Nem minden a külső, de fontos. Abból indul ki minden további kapcsolódás.

fényképes társkeresésjanuár 23.
Elvesztél a párkeresésben? Keresed a kiutat?
Elvesztél a párkeresésben? Keresed a kiutat?

Előfordul, hogy olykor kissé elveszünk, vagy elbizonytalanodunk a társkeresés labirintusában. Nem nehéz fordítani a helyzeten, csupán pár dolgot tegyünk tisztába.

társkeresési praktikákjúlius 28.
7 legjobb budapesti randihely társkeresőknek
7 legjobb budapesti randihely társkeresőknek

Összeszedtük a 7 legjobb budapesti randihelyet társkeresőknek. A listánkba kerültek klasszikus, romantikus, izgalmas és mozgalmas programok egyaránt.

randi tippekáprilis 12.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?