A siker kulcsa a magyar társkereső oldalakon

Összes Bloghoz
A siker kulcsa a magyar társkereső oldalakon
Rovat: társkeresés  /   Dátum: 2018. november. 15.
Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mitől lehetünk igazán eredményesek a társkereső oldalakon. Tüntessük fel magunkat jobb fényben? Vagy csak adjuk egyenesen azt, akik vagyunk? Mi a célravezetőbb, egyáltalán vannak-e olyan módszerek, amik nagyobb bizonyossággal hoznak sikert a magyarországi társkereső oldalakon? Ezekben a kérdésekben igyekszünk némi támpontot és hasznos gyakorlati tippet adni nektek.

A párkapcsolat nem repül az ölünkbe magától

Megtaláltad a számodra megfelelő társkeresőt, megtettél minden szükséges lépést, ami a regisztrációhoz szükséges. Már csak annyi a dolgod, hogy hátradőlsz, és várod, hogy a leendő párod bekopogtasson az ajtódon. Vagy mégsem?

Ahhoz, hogy valódi sikereket érhess el a társkeresésben, nem árt ismerned a netes társkeresők pozitív és negatív oldalait, valamint tenned is kell azért, hogy párt találhass. Rengeteg olyan ember van, akiben egyébként ez a szándék adott, de nem igazán tudja, hogy merre induljon el, mi lenne a hasznos számára rövidebb vagy hosszabb távon. Lássuk, miben tudunk segíteni.

Félig kitöltött adatlappal hátrányba kerülhetsz

Érdemes úgy tekinteni a társkereső adatlapodra, mint egy tükörre önmagadról. Minél több információt adsz meg rajta, annál tisztább képet látnak majd rólad a profilod után érdeklődők. Javasolt tehát pontról pontra végigmenni a kitölthető mezőkön, és azokat becsülettel feltölteni valós adatokkal és információkkal magadról.

Ide nem írok semmit, mert 200 karakterben úgysem fogsz megismerni.

Számos adatlapon olvashatunk ilyen és ehhez hasonló, a pártalálás szempontjából sajnos nem túl hasznos mondatokat. 200 karakterben is lehet hasznos információt írni önmagadról. Ha kevesebb hely van, akkor a hangsúlyt fektesd a rövidebb figyelemfelkeltésre, ha pedig több hely áll a rendelkezésre, akkor mehetnek a kifejtősebb mondatok. A lényeg, hogy használj ki minden lehetőséget, minden karaktert, amivel kitűnhetsz a többiek közül.

A jól megválasztott kép bevonzza a tekintetet

Hogy mi számít jól megválasztottnak ebben az esetben, annak talán érdemes lenne egy külön cikket is szentelni, azonban annyit mindenképp érdemes itt megjegyezni, hogy 2018-at írunk, azt a kort, amikor kis túlzással szinte már a liftajtót, és a bolti bevásárlókocsit is 5 megapixeles kamerákkal szerelik fel. Használjuk ki a webkamerák, okostelefonok nyújtotta lehetőséget és szakítsunk azzal a régi hagyománnyal, hogy egyáltalán nem töltünk fel képet magunkról, vagy ha igen, akkor valami szemcsés, elmosódott változatot, amivel inkább elűzzük magunktól az érdeklődő szempárokat, mintsem bevonzanánk őket.

Ez a kép például nem a legszerencsésebb választás
Ez a kép például nem a legszerencsésebb választás :-)

Legyen a kiválasztott képed jó minőségű, és jól láthatóan ábrázoljon téged. Érdemes 2-3 fotót is feltölteni magadról, hiszen így pontosabb képet alkothat rólad a másik fél. Gondolj bele, amikor te megnyitsz egy adatlapot, az első dolgok közé tartozik, hogy a kiszemelted fotói közé veted magad. Biztosíthatunk róla, hogy a másik oldalon ugyanez fog történni, és rád ugyanennyire kíváncsiak lesznek. Nem érdemes hagyni, hogy a képek hiánya miatt lapozzon valaki véletlenül tovább.

Az aktivitás mindig kifizetődő

Ha minden nap belépsz legalább egyszer, az már önmagában is kifizetődő, mert így általában a keresési listák előkelőbb helyein fogsz megjelenni. Viszont ez még önmagában nem lesz elegendő, ha igazi sikereket szeretnél elérni. Légy aktív minden téren, keresd a lehetőségeket, ha van rá mód, akkor "lájkolj" adatlapokat és fotókat, nézz rá azon felhasználók profiljára, akik tetszenek, így valamelyest már ezzel is fel tudod hívni magadra a figyelmet.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy társkereső oldal, ahol kizárólag Magyarországról regisztrált tagok keresnek párt? Csatlakozz INGYENESEN, és találd meg a párod mihamarabb!

Tölts minél több időt az oldalon. Ha csak belépsz - kilépsz és összesen 20 másodpercet töltesz online állapotban, akkor te sem fogod megismerni a többi felhasználót, és természetesen ők sem téged.

Az üzenetküldés a magyar társkereső oldalak legfontosabb funkciója

A levélküldés és a chat rendszer a leghasznosabb funkciók egy társkereső oldalon, azonban a siker szempontjából közel sem mindegy, miképp használjuk őket.

A kevesebb néha több, de nem a levélküldésben

Egyenes arányosság mutatható ki a sikeres megismerkedések és az elküldött levelek száma között. Azaz, minél több számodra szimpatikus emberrel próbálod meg felvenni a kapcsolatot üzenetküldés formájában, annál nagyobb eséllyel, és annál gyorsabban fogod megtalálni a párodat. Napi 1-2 levél sokkal nehezebben fogja meghozni a várt sikert.

Vajon mely társkereső tagoknak érdemes írni?

Alapvetően bárkinek érdemes írnod, akivel képek és az olvasottak alapján el tudnád képzelni a közös jövőt, vagy akit szívesen megismernél közelebbről.

Ebben a kérdésben akad azonban egy kényesebb terület is, mely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az élet és a természet különböző tulajdonságokkal áldott meg minket, nincs ez másképp a külsőnk tekintetében sem. Hajlamosak vagyunk legtöbbször kizárólag a képekre hagyatkozni, és csak olyan felhasználóknak írni, akiket az átlagnál tetszetősebb külsejűnek találunk. Ne szűküljön be a látásterünk ilyen téren sem, próbáljunk meg nyitni a többi felhasználó irányába is.

Külsőre átlagos vagy annál egy kicsit szebb férfinek tartom magam, azt mondanám, hogy egy erős 7-es, amivel én elégedett vagyok. Azonban több évembe telt, mire rájöttem, mit csinálok rosszul párkereséskor. Folyton csak a 9-es, 10-es nőkkel próbáltam megismerkedni, ami nagy hiba volt, hiszen egy nagyon szép embernek mindig tízszer annyi hódolója lesz, így sokkal kisebb eséllyel indultam én is. Mindeközben egy 7-es vagy 6-os emberrel már nem is foglalkoztam különösebben. Aztán egyszer csak felismertem a tényt, hogy a nők ugyanezt teszik csak fordítva, a legszebb férfiak után vágyakoznak, miközben nap mint nap "elmegyünk egymás mellett" a társkereső oldalon, és mind magányosan töltünk hónapokat, éveket, kergetve lényegében elérhetetlen vágyakat, ahelyett hogy egymásnak írtunk volna. Ekkor változtattam meg a hozzáállásomat, és lehet hogy a mostani párom talán egy erős 6-os, de szeret engem, én pedig őt, és számos olyan tulajdonsága van, ami a szememben sokkal szebbé teszi őt, mint bármelyik 10-est.

Ha valaki nem válaszol a leveledre

Abban az esetben, ha levelet írtál valakinek, de nem érkezett rá válasz, akkor légy türelemmel egy rövid ideig. Sosem tudhatod, hogy a másik fél éppen mit csinál, milyen elfoglaltságai vannak, mennyire könnyű vagy nehéz időszakát éli a munkában vagy az iskolában.

Ha több nap után sem érkezett válasz, akkor bátran keresgélj tovább, túl értékes az időd ahhoz, hogy kárba vesszen, miközben valaki mással már elképzelhető, hogy rég beszédbe elegyedhettetek volna.

Beköszönő üzenet

Az első üzeneted legyen rövid és frappáns. Nem érdemes csak egy "sziával" nyitni, de az sem célravezető, ha két teljes oldalt teleírunk magunkról. Nagyjából 2-3-4 mondat elegendő is, itt a cél szintén sokkal inkább a figyelemkeltésre irányul még, mintsem a valódi, tartalmas beszélgetésre. Természetesen az majd jöhet később.

Csempészhetsz egy kis humort is bele, hogy mosolyt csalj az arcára
Csempészhetsz egy kis humort is bele, hogy mosolyt csalj az arcára

FONTOS: Kerüld a sablon "másol-beilleszt" jellegű üzeneteket, mindenki értékeli az egyediséget.

Ne ronts ajtóstul a házba

Nem célravezető első vagy második üzenetben azonnal Facebookra vagy Viberre invitálni valakit. A társkereső oldalak chat felülete arra van, hogy elkezdhessetek ismerkedni. Nem biztos, hogy a másik fél egyből ki szeretné adni a telefonszámát egy számára még idegen embernek, vagy szeretne betekintést engedni a Facebook profiljába, ami számos személyes információt tartalmazhat róla. Légy türelmes, és kérd el az elérhetőségét pár nap után, amikor már kicsit több alkalmatok nyílt elkezdeni megismerni egymást.

Van aki komolyabban veszi

A társkereső oldalakon az úgynevezett Prémium tagok mindig nagyobb elszántsággal keresnek társat, mint az ingyenes tagok. Érdemes velük kezdeni a próbálkozást chatelés tekintetében. Általában a nevük mellett találsz valamilyen kis ikont, ami utal a tagságukra, így könnyen megtalálod őket.

Mesélj és kérdezz is

Törekedj arra, hogy magadról is ossz meg infókat, amiket fontosnak találsz, de közben a beszélgetőpartnered se hanyagold el. Mindenki szereti, ha hagyják egy kicsit kibontakozni, és erre a legmegfelelőbb az, ha kérdezel tőle. Fontos, hogy ne csak eljátszd az érdeklődésed, hanem valóban olyan dolgokról beszélgessetek, ami mindkettőtöket érdekel.

Találkozás a társkereső oldalon kívül

Szintén nem tanácsos már az első levélváltásokban találkozót forszírozni, előtte adjatok egy kis időt egymásnak, 1-2 nap beszélgetés jót tesz minden kezdődő kapcsolatnak. Azonban érdemes 2-3 héten belül összehozni egy találkozót, mivel a hónapokon keresztül csak chatelésből álló ismeretségek sajnos nagyon kevés esetben vezetnek valódi kapcsolathoz. Ha megvan a randevú időpontja, akkor már csak arra kell odafigyelned, hogy ne kövesd el a leggyakoribb randis bakik egyikét sem.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Tökéletes Budapest randi helyszínek
Tökéletes Budapest randi helyszínek

Mutatunk neked pár remek budapesti randihelyszínt, amik tökéletesen passzolnak egy felejthetetlen első találkozáshoz. Vigyázz, kész, randira fel!

randi tippekoktóber 28.
Fontos kérdés társkeresőként: ha tetszem neki, miért nem ír?
Fontos kérdés társkeresőként: ha tetszem neki, miért nem ír?

Megtaláltuk a választ a társkeresés egyik legfrusztrálóbb kérdésére: ha tetszem neki, miért nem ír? Összetettebb, mint elsőre gondolnád.

társkeresési praktikákáprilis 9.
Miért fontosak a férfi testbeszéd jelek az ismerkedés során?
Miért fontosak a férfi testbeszéd jelek az ismerkedés során?

Olvass a jelek között ismerkedés során, és értsd meg a férfi testbeszéd valódi jelentését. Íme a legárulkodóbb jelek, amik segíthetnek egy randin!

randi tippekjanuár 30.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?