Régóta szingli vagyok, valami baj van velem?

Összes Bloghoz
Régóta szingli vagyok, valami baj van velem?
Rovat: társkeresés  /   Dátum: 2019. május. 24.
A szingliség az elmúlt évtizedekben kettős jelentéssel bíró kifejezéssé vált. Attól függően, hogy hogyan használjuk, és kinek a szájából hangzik el, lehet trendi vagy akár lesajnáló szófordulat is.

Természetesen attól, hogy hosszabb ideje egyedülálló vagy, még az égadta világon semmi baj sincs veled. Már a kérdés felmerülése is sokszor külső hatására történik. Az egyik legfontosabb dolog, amit magunkért szingliként megtehetünk az az, hogy sosem hagyjuk, hogy más sulykoljon belénk káros gondolatokat kívülről.

Mikor mutatod végre be a barátodat / barátnődet nekünk?
Lassan ideje lenne párt találnod!
Kedvesem, már évek óta nem élsz kapcsolatban, nyilván valamit nem csinálsz jól…

Az ilyen, és ehhez hasonló mondatok nagy ívben kerüljék el a fülünket. Ne mások elvárásainak akarjunk megfelelni, hanem csakis és kizárólag önmagunknak. Egyébként magunk között szólva, ha boldog párkapcsolatban élnénk, akkor ezek, az extra kíváncsi és jóindulatú természettel megáldott ismerőseink úgyis találnának valami mást, amibe beleköthetnek, úgyhogy az ilyesmit csak söpörjük le magunkról.

Van számos pozitív oldala is

Egyrészt, ha magad választottad ezt az életformát, akkor ez már önmagában is bátorságot tükröz, mellesleg sokkal jobb helyzetben vagy, mintha egy ellaposodott, rossz párkapcsolatban tengődnél helyette.

Persze minden attól is függ, hogy közben Te miképp érzed magad. Szeretsz-e egyedül otthon lenni, saját programokat tervezni, azt csinálni, amit végre magad szeretnél, és nem alkalmazkodni folyton valakihez, vagy pedig minden este a szobád sarkában kuporogsz, és azon filózol, hogy a sors miért babrált ki ilyen könyörtelenül veled.

Végre azt csinálhatod, amihez csak kedved van
Végre azt csinálhatod, amihez csak kedved van

Bárhogy is teszel és érzel, azért egyet ne feledj: Párt találni közel sem annyira könnyű, pláne ha az embernek normális igényei és elvárásai vannak. Annak pedig nincs értelme, hogy úgy menjünk bele egy párkapcsolatba, hogy már az elején érezzük, ez csak valamiféle kompromisszumos megoldás az egyedüllét elkerülése és enyhítése céljából.

Ennek következtében nem csak egy meglévő párkapcsolat fenntartására kell minőségi időt fordítanunk, de bizony egy új kialakítására is. Sőt… ha jobban átgondoljuk, hogy egyetlen napunk milyen gyorsan megy el, akkor valójában rájövünk, hogy egy igen nehéz feladatról van szó. Ott van a munka, vagy az iskola, utána az otthoni teendők ellátása, aztán mire kész vagyunk ezekkel, sokszor azt vesszük észre, hogy este 10 óra van. Legtöbbször kinek van kedve és energiája még ismerkedni is pluszban ilyenkor, a pihe-puha ágy csábítgató hívogatása mellett?

Tudtad, hogy a CUPYDO egy társkereső oldal, ahol számtalan szinglivel ismerkedhetsz kedvedre? Csatlakozz INGYENESEN, és találd meg a párod mihamarabb!

Sokszor arról az aspektusról is megfeledkezünk, hogy valójában mindössze egy szükséges átmeneti állapotról van szó. Hiszen, akinek stabil kapcsolata van, az is szingli volt előtte, és elképzelhető, hogy hamarosan ismét azzá válik. Ez a dolgok természetes menete az ember életében. Sürgettetni nem lehet egy ilyen köztes állapotot, mert annak többnyire magunk isszuk meg a levét. Ehhez türelem és egy nagy adag szerencse is szükségeltetik.

A szerencse is melléd áll majd idővel
A szerencse is melléd áll majd idővel

Ne tekintsük hibának, de tanuljunk belőle

Ahogy már szó volt róla, a szingliséget nem szabad hibaként felfogni. Ugyanakkor az önvizsgálat és önismeret hasznos társaink lehetnek, hiszen így fogjuk tudni megérteni, hogy pontosan mit keresünk és mire vágyunk az életben. Az egyedüllét ezen fontos kérdések felszínre hozásában remek segítőnk lehet. Lesz időnk összeszedni őket, és megtanulni, - egy kissé furcsán hangzik a mondat vége, de igaz - hogy valójában mi magunk vagyunk a legfontosabbak önmagunk számára.

A boldogságot az életünkben próbáljuk meg a párkapcsolati státuszunktól függetlenül elérni. Ha ez működik, akkor leszünk teljesek, és ehhez az ideális állapothoz keressünk egy társat magunk mellé.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Jártál már valaha ismerkedő oldalon?
Jártál már valaha ismerkedő oldalon?

Ismerkedős oldalra regelni a 21. században már nem ciki. Ha a szingliség számos előnye mellett érzel némi betöltetlen űrt az életedben, adj egy esélyt a boldogságnak Te is!

társkeresésnovember 30.
Válassz úgy társat, hogy love story legyen a történet!
Válassz úgy társat, hogy love story legyen a történet!

Ki ne vágyna filmbe illő love storyra, örök szerelemre és fülledt romantikára? Nézzünk a dolgok mögé, hogy miképp találhatunk igazán boldog párkapcsolatra.

társkeresésjúlius 17.
Honnan tudjuk, hogy kinek milyen az igazi férfi?
Honnan tudjuk, hogy kinek milyen az igazi férfi?

Mindenkinek mást jelenthet az igazi férfi fogalma, de mégis vannak jól megfogható tulajdonságai, jellemvonásai. Ezek az ismertetőjegyei!

társkeresésáprilis 13.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?