Kinek jó az alkalmi kapcsolat?

Összes Bloghoz
Kinek jó az alkalmi kapcsolat?
Rovat: barátság extrákkal  /   Dátum: 2021. január. 6.
Manapság meglehetősen felértékelődnek a tartós kapcsolatok, mivel az átlag emberek az alkalmi kapcsolatok korát élik. Ezzel nincs is semmi baj addig a pontig, míg mindkét fél tisztában van azzal, hogy mit várhat a másiktól. De vajon ma mindenki csak alkalmi kapcsolatot keres?

Alkalmi kapcsolat – szabadság, függetlenség és csak szex

Sokak számára rendkívül vonzó az, hogy nincs kötöttség egy kapcsolatban, és mondhatni mindent szabad. Sőt akár egyszerre több irányba is lehet kacsingatni, nem kell elköteleződni. Amíg meg nem érünk egy komoly kapcsolatra, addig óhatatlanul is mindig alkalmi kapcsolatokba fogunk belecsúszni akár tudatosan, akár nem.

Ettől függetlenül semmi sem biztosíték arra, hogy egy éppen aktuálisan alkalmi kapcsolatnak induló kaland nem válik komollyá és akár életre szóló kapcsolattá. Mivel ennek az esélyét minden kapcsolat magában hordozza, így nem szabad elzárkózni előle. Ellenben az sem jó döntés, hogy csak azért mész bele egy alkalmi kapcsolatba, mert abban bízol, hogy esetleg a későbbiekben valami több is kialakulhat belőle.

A társkereső oldalak is hatékony segítséget nyújtanak ahhoz, hogy alkalmi vagy épp tartós kapcsolatra lelhess, hiszen ezeknek hála, a világ bármely pontján ismerkedhetsz. A CUPYDO Társkereső is városokra lebontva mutatja meg a számodra lehetséges partnereket, és bármikor beállíthatod a számodra fontos szempontokat.

Szerelmes pár színes zokniban
A társkereső oldalakon alkami vagy komoly partnered is megtalálhatod

Mi kell ahhoz, hogy működjön?

Ahhoz, hogy egy alkalmi kapcsolat működjön, mindenképp kell pár alapvető szabály kialakítása és azok betartása.

Első lépésként tisztázni kell, hogy ki mit vár a kapcsolattól, meddig mehet el, és érzelmileg mennyire vagytok hajlandóak kötődni. Ez nagyon lényeges, mert így elkerülhetitek, hogy bármelyikőtök is sérüljön. Ezzel kiküszöbölhetőek a féltékenységi jelenetek, és azt is jó, ha észben tartjátok, hogy valószínűleg nem ti vagytok az egyetlen partnere a másiknak.

Ami a ti kapcsolatotokban történik, az maradjon is ott. Ami pedig egy másikban, azt pedig nem biztos, hogy el kell mesélni. Ha tiszteled a partnered, akkor valószínűleg nem fogod az előző esti randid részleteivel traktálni, főleg, ha nem vele volt és az az ágyban végződött. Ezt már a kezdetekkor tisztázni kell, hogy a későbbiekben se sértődés, se féltékenység ne legyen. Mivel a féltékenység minden emberben benne van, így ha már az elején megegyeztetek, akkor nincs értelme a későbbiekben panaszkodni miatta.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy olyan társkereső, ahol naponta több ezer egyedülálló ismerkedik és keres párt? Regisztrálj INGYENESEN, és találd meg a párod még ma!

Mint egy párkapcsolatban, úgy az alkalmi kapcsolatban is a legfontosabb a kommunikáció. Sőt, talán ebben az esetben még fontosabb, hiszen számos dologra kell ügyelni. Éppen ezért, ha az elején tisztáztátok a találkozás mibenlétét, gyakoriságát, akkor kár azon filozofálni, hogy mi lenne, ha több lenne a kapcsolatból. Ebben az esetben figyelni kell, hogy lehetőleg ne bonyolódjunk bele a kapcsolatba érzelmileg, mint az ideális lenne. Tehát ha érzed, hogy ez a veszély fenyeget, akkor döntsd el, hogy megbeszélitek-e, vagy épp hagyjátok az egészet, hiszen ez egyik félnek terhes, a másiknak pedig fárasztó lehet, ha az akaratán kívül történik meg a plusz kötődés. Hogy kiküszöböljétek a különböző hasonló problémákat, fontos, hogy mindig őszinték legyetek egymáshoz.

Pár érzéki ajkai egymáshoz közel
Az alkalmi kapcsolat izgalmat hozhat, de nem mindenkinek való

Ez az életmód alapvetően nem való mindenkinek, hiszen mindenki mást bír érzelmileg. Tehát ha úgy gondolod, hogy szívesen kalandoznál, akkor bátran vágj bele az alkalmi kapcsolatokba, ha pedig nem, akkor inkább olyat keress, akinek az álmai egyeznek a tieiddel!

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Te felismered a vonzódás jeleit?
Te felismered a vonzódás jeleit?

Vajon jól értelmezted a vonzódás jeleit, és tényleg tetszel annak a srácnak? Vagy az a csaj téged nézett vagy esetleg a haverodat? Segítünk eldönteni!

társkeresésnovember 11.
Mi jellemző a diplomás társkeresőkre?
Mi jellemző a diplomás társkeresőkre?

A diplomás társkeresők értelmes, magas érzelmi intelligenciával megáldott párt keresnek. Persze a kép ennél árnyaltabb, nézzünk bele a részletekbe!

diplomás társkeresésdecember 7.
Jártál már valaha ismerkedő oldalon?
Jártál már valaha ismerkedő oldalon?

Ismerkedős oldalra regelni a 21. században már nem ciki. Ha a szingliség számos előnye mellett érzel némi betöltetlen űrt az életedben, adj egy esélyt a boldogságnak Te is!

társkeresésnovember 30.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?