A modern keresztény társkeresés íratlan szabályai

Összes Bloghoz
A modern keresztény társkeresés íratlan szabályai
Rovat: keresztény társkeresés  /   Dátum: 2019. április. 25.
A 21. század keresztény társkeresőjét az internet, a különböző modern applikációk, és az elénk táruló végtelen szabadság sok esetben nem hozza könnyű helyzetbe. A vágy, ami legalább egy Zac Efron és Megan Fox szintű külsővel, és Ferenc Pápa jóságos lelkületével megáldott leendő társ irányába hajt minket, sok esetben eltereli a figyelmünket a körülöttünk lévő igazán jó emberekről.

Miközben minden erőnkkel és energiánkkal arra törekszünk, hogy a lehető legtökéletesebb személyt kaparintsuk meg magunknak, ne feledkezzünk meg arról, hogy első sorban emberek vagyunk, és életre szóló társat keresünk magunknak, akivel mindenben kiegészítjük egymást, nem pedig egy luxus Tesla gépjárművet, Rolex órát, vagy Louis Vuitton bőrtáskát, amivel bátran villoghatunk az ismerőseink előtt.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy társkereső oldal, ahol számtalan keresztény tag keres komoly kapcsolatot? Csatlakozz INGYENESEN, és találd meg a párod mihamarabb!

Idővel, kellő kitartással, és a fentiek figyelembevételével egészen biztosan mindannyian megtaláljuk azt a partnert, akivel szívesen vágnánk bele a randizás izgalmas, de olykor kiszámíthatatlan fordulatokat hozó világába. De hogyan tegyük mindezt nyugodt lélekkel a keresztény értékrend betartása mellett? Csak annyi a dolgunk, hogy követünk pár tanácsot, és előre felállítjuk a magunkkal szemben támasztott határokat.

1. A határok betartása

Kezdjük elsőként a már előzőleg említett határvonalakkal, melyeket nem szeretnénk átlépni. Fontos megemlíteni, hogy minden ember más és más. Ami az egyik embernek sok, az a másiknak még bőven belefér. Így hát először azt kell letisztázni önmagadban, hogy nálad hol vannak ezek a határok. Előfordul például, hogy valaki nem szeretne csókolózni egészen a házassága napjáig. Természetesen az sem baj, ha te nem kívánsz ennyire szigorú szabályok szerint élni, és úgy gondolod, a csók, az ölelés beleférhet egy kialakuló kapcsolatba abban az esetben, ha komoly érzéseid vannak a másik fél irányába. Így tehát a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb stratégia, ha mindent letisztázol előre magadban, a későbbiekben pedig tartod magad hozzá.

Találd meg a saját határaidat
2. A késő esti találka helyett

Statisztikák szerint a késő esti órákban sokkal fogékonyabbak vagyunk bárminemű kísértésre. Gondoljunk csak bele abba a randizástól elvonatkoztatott, egyszerű szituációba, mikor az egész napunkat végig gürizzük a munkahelyünkön, majd mikor hazaesünk este, hirtelen ránk tör a vágy, hogy elterüljünk a kanapén és egy teljes doboz fagylalt kíséretében nézzük végig kedvenc sorozatunk legújabb részeit.

A randizásnál ugyanilyen fokozottan megjelenhet este a testi kísértés. Amennyiben tartunk tőle, úgy érdemes azt elkerülnünk, kiváltképp akkor, ha nem közösségbe megyünk, és kizárólag kettesben leszünk a találka során.

3. Közös randi

Az előző pontunk elvezet minket egy igazán remek szokáshoz, melyet ha gyakoroltok, akkor amellett, hogy egészséges párkapcsolatban lesz részetek, még a szociális életetek is komoly fejlődésen megy majd keresztül.

Páros randi barátokkal

Ez pedig nem más, mint a közös randizás, ami egyben rendkívül kézenfekvő megoldás az előző pontban említett, kizárólag kettesben töltött percek kiváltására. Nem számít, hogy négyen vagy hatan mentek, az a fontos, hogy megbízható partnereket találjatok hozzá, akik hozzátok hasonló értékrenddel felvértezettek. Akár legjobb barát is szóba jöhet, aki így végig melletted lehet, és ezáltal ha szeretnétek, akkor a fél szemeteket mindig egymáson tudjátok tartani, elkerülve a kínos pillanatokat és következményeket.

4. Légy becsületes és hiteles

Előfordulhat, hogy az ismerkedés során nem mindig teljesen magunkat adjuk, hanem bizonyos szerepeket veszünk fel, azért, hogy minél inkább megfeleljünk leendő partnerünknek. Azonban ez a megfelelési kényszer legtöbbször csak a saját fejünkben születik meg, a másik fél pedig valójában pont arra vágyna, hogy a valódi énünket ismerhesse meg.

Fontos, hogy igenis merjük felvállalni magunkat, azt a személyiséget, jellemet, öltözködési stílust, amik igazán mi vagyunk. Ezzel hosszú távon sok kényelmetlenségtől mentesítjük a kapcsolatunkat, és egy megrendíthetetlen bizalom alapköveit tehetjük le vele, mely aztán egy hosszú és stabil párkapcsolathoz vezet majd.

5. Élőben a legjobb

Ne hagyj túl sok időt eltelni a beszélgetés kezdete és az első találkozó között. Ha túl sokáig beszélgetsz valakivel, akkor kialakul egy bizonyos kép benned a másik féllel kapcsolatban, és minél több ideig pötyögtök, ez az elképzelt személyiség annál erősebb lesz. Erre csak ráerősítenek majd a Facebook, Insta, és egyéb profilokon megosztott tartalmak. Ami végül oda vezet, hogy a személyes találkozó során egy, az elképzelttől merőben eltérő személyiségű és hangú emberrel szembesülsz majd, ami csalódáshoz vezethet.

6. Kezeld lazábban az elvárásokat

A statisztikák szerint a keresztény társkeresők átlagosan tovább tagjai egy-egy társkereső oldalnak, mivel igen precíz elvárásaik (megfelelő kor, magasság, testalkat, végzettség, stb.) vannak a másik féllel szemben, ezáltal kisebb számban jutnak el tartalmas beszélgetésig vagy randiig. Te ne kövesd el ezt a hibát, légy lazább a felállított elvárásaidban, így könnyebben találsz majd partnert magadnak. Konkrét példával szemléltetve: attól hogy valaki nem végzett felsőfokú intézményben, még elképzelhető, hogy olvasott és tájékozott, emellett jó szívvel van megáldva. Gondolj ezekre is!

7. A Biblia segítségül hívása

És végül, de nem utolsó sorban egy jó tanács:

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. (Márk 12:30)

Ha igazán elkötelezett hívő keresztény vagy, akkor legyen ez a társkeresés első szabálya számodra, mert az az ember sosem fog tudni mást szeretni igazán, aki nem szereti az Istent mindenekelőtt.

A Biblia segítségül hívása
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
7 legjobb budapesti randihely társkeresőknek
7 legjobb budapesti randihely társkeresőknek

Összeszedtük a 7 legjobb budapesti randihelyet társkeresőknek. A listánkba kerültek klasszikus, romantikus, izgalmas és mozgalmas programok egyaránt.

randi tippekáprilis 12.
Honnan veszed észre, ha a nő szerelmes?
Honnan veszed észre, ha a nő szerelmes?

Mikor táplál érzelmeket feléd a kiszemelt nő? Mutatunk 6 jelet, amiből biztosan tudni fogod, hogy nyert ügyed van!

társkeresési praktikákmárcius 15.
Te is a társkereső nők táborát erősíted?
Te is a társkereső nők táborát erősíted?

Szeretnél felkészült társkereső nő lenni, aki okosan és sikeresen használja az online ismerkedési lehetőségeket? Akkor feltétlenül tudnod kell a következő dolgokról!

társkeresésmárcius 27.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?