Te is tagja vagy társkereső csoportoknak?

Összes Bloghoz
Te is tagja vagy társkereső csoportoknak?
Rovat: társkeresési praktikák  /   Dátum: 2022. január. 31.
Az utóbbi évek során, amióta a legnagyobb közösségi oldal ekkora teret nyert a mindennapi életünkben, egyre másra ütötték fel a fejüket a társkereső csoportok.

Biztosan te is találkoztál már olyannal, aki különféle Facebook-csoportok résztvevőjeként próbált ismerkedni veled.

De hogyan is alakultak ezek a társkereső csoportok, és miért jelentenek veszélyt?

Az alulról szerveződő társkereső csoportok

A közösségi oldalakon fellelhető társkereső csoportokról tudni kell, hogy a legtöbb esetben civilek, magánemberek szervezik, akik ugyan létre tudják hozni a csoportot, tudnak bele embert toborozni, leírhatják egy szép posztban a szabályokat, de onnantól kezdve semmi ráhatásuk nincs arra, hogy ki, kit, mivel talál meg privát üzenetben, mennyire valós a profilképe egyáltalán.

Persze a csoport üzenőfalán folyó csevegést szabályozhatják, kitilthatnak tagokat nem megfelelő hangnem használata miatt, de őszintén, ha már megsértettek, megbántottak, azt nem lehet meg nem történtté tenni.

Közösségi oldalak ismerettségi háló

Számos pszichológiai vizsgálat igazolja, hogy minél többet lóg valaki a közösségi oldalakon, annál magányosabb lesz, ezek ugyanis nemcsak, hogy tévképzetet adnak arról, hogy társaságban vagy, de a rád zúduló negatív kommentek, szavak nagyobb nyomot hagynak benned, mint azt elsőre gondolnád.

Így aztán ha nem szeretnél kontrollálatlan ragadózók prédja lenni, érdemes inkább a társkereső oldalak felé fordulnod!

A szervezett társkereső oldalak

Manapság két perc alatt létre lehet hozni új és még újabb profilokat a közösségi oldalakon. Ezt a társkereső oldalakon nem lehet megtenni, hiszen a profilokat ellenőrizzük, kiváló minőségű képeket kell feltölteni, részletes információkat kell megadnod magadról, az érdeklődési területekről, a személyiségedről, hogy minél célzottabban tudjanak rád találni, illetve hogy te is minél jobban be tud határolni profilok elolvasása alapján, hogy érdemes-e szintet lépni, és üzenetet váltani.

Ugye mindjárt másként reagál az ember, ha a valós énjét kell kiadnia, mintha egy anonim profil mögé bújva árasztaná a magány által tépázott lelkének a legsötétebb üzeneteit.

Igen, ezért vagyunk mi, hogy ezeket felfogjuk, és ne juthassanak el hozzád az ilyen kéretlen-keresetlen üzenetek.

Internetes társkeresőt egy tableten keresztül néző hölgy

Ugye mennyivel másabb azt mondani, hogy nincs közös téma, és inkább tovább keresgélsz, mint napokig zaklatottan kattogni azon, amit valaki lelketlenül, ismeretlenül az arcodba vágott?

A szabályok, láthatod, hasznosak, nem hagyják, hogy felbomoljon a rend, és eluralkodjon a káosz!

Ha szimpatikus számodra az etikus játékszabályok rendszere, nálunk a helyed!

Te honnan hallottál már sikertörténeteket?

Találkoztál már valaha olyannal, aki a közösségi oldalak társkereső csoportjaiban találta meg élete párját? Láttál ilyen posztokat azokban a csoportokban? Ha ugyanis történik sikeres és gyümölcsöző egymásra találás, akkor az a legjobb reklám a csoportnak. Ha viszont nem szól a fáma semmi ilyenről, akkor sajnos valószínűleg nem is történt ilyen.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy könnyen használható és gyors társkereső felület? Szolgáltatásunkon keresztül naponta több ezren keresik szerelmüket. Csatlakozz INGYENESEN, és találd meg a párod, ne habozz!

És olyannal már találkoztál, aki társkereső oldal segítségével bukkant élete szerelmére, akár jelenlegi házastársára? Természetesen nekünk is vannak ilyen sikertörténeteink, amikre roppant büszkék is vagyunk, és folyamatosan biztatunk minden tagunkat arra, hogy küldjék el nekünk a történeteiket. A társkeresés ugyanis nagyon rögös út, még szervezett keretek között sem mindig csak rózsaszín felhőket látunk, akadnak bizony csalódások, csüggedések és szomorú pillanatok, de mi a küldetésünknek érezzük azt, hogy a társkeresőkre leselkedő veszélyeket minimalizáljuk, hogy ne a sérelmeket gyűjtsék addig is, amíg ki nem mondják valakinek a boldogító igen!

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Miről árulkodik egy szerelmes férfi tekintete?
Miről árulkodik egy szerelmes férfi tekintete?

Egy szerelmes férfi szeme, és tekintete elárulja az érzéseit. Lássuk a legnépszerűbb jeleket, ami alapján biztos lehetsz, hogy sikerült meghódítanod.

társkeresési praktikákmárcius 28.
Internetes társkeresés: Hogyan fordítsd a javadra?
Internetes társkeresés: Hogyan fordítsd a javadra?

Milyen pozitív és negatív tulajdonságai vannak az online társkeresésnek. Vajon egyszerűbb vagy nehezebb az interneten társat találni mint hagyományos módon?

társkeresésnovember 1.
Te tudod, hogy mik egy szerelmes nő jelei?
Te tudod, hogy mik egy szerelmes nő jelei?

Miről ismerszik meg ha egy nő szerelmes? Felfedjük az apró jeleket, amiből rájöhetsz, hogy tetszel-e a kiszemelt hölgynek vagy inkább máshol érdemes próbálkoznod.

társkeresési praktikákmájus 14.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?