Mi jellemző a diplomás társkeresőkre?

Összes Bloghoz
Mi jellemző a diplomás társkeresőkre?
Rovat: diplomás társkeresés  /   Dátum: 2019. december. 7.
A társkeresési szokások az elmúlt tíz évben sokat változtak. Vannak, akik emlékeznek még azokra az időkre, amikor a szórakozóhelyek szolgáltak elsőszámú ismerkedési terepként. Napjainkban mindez áttevődött az online felületekre. Főként így van ez akkor, ha a hétköznapokban sokat dolgozó, karrierjüket fontosnak tartó diplomásokról van szó.

A diplomás társkereső oldalak kifejezetten azok számára bizonyulnak remek választásnak, akik hasonló végzettséggel rendelkezőkkel ismerkednének.

Diplomás társkereső legnagyobb ellensége az időhiány

A diplomás munkakörökben az idő rendkívüli érték. A mindennapok hatékony beosztása a siker és a karrier építésének eszköze is lehet. Nem véletlen, hogy az egy vagy akár több diplomával rendelkezőknek, az anyagiak terén is egyre magasabb célokat kitűzőknek egyaránt lényeges az, hogy minél több valóban produktív időt tudjanak elfoglaltságaikra fordítani. Ennek azonban hátulütője az, hogy az esti szórakozásra, a hétvégi eljárkálásra gyakran sem idő, sem energia nem marad. Nem véletlen, hogy közülük minden korábbinál többen választják az online ismerkedés előnyeit. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az olyan nagyvárosokban, mint Budapest, Szeged, Pécs, Debrecen vagy Kaposvár, igen sok diplomást foglalkoztatnak, így e területeken biztosan többen megfordulnak a társkereső portálokon, mint a kisebb településeken.

Időhiánnyal küzdve
Időhiánnyal küzdve

Ha nem mindegy a végzettség

Az ismerkedés során kiemelt jelentőséggel bír az, hogy a partnerek egyforma szellemi szinten mozogjanak. Ha ez nincsen meg, akkor ugyan egy futó kaland lehet a dologból, de tartós kapcsolat igen kis eséllyel. Nem túlzás azt állítani, hogy a diplomások rendszerint olyan párt keresnek, aki szintén rendelkezik felsőfokú végzettséggel.

Tudtad, hogy a CUPYDO egy diplomás társkereső oldal, ahol rengeteg tag ismerkedik és keres párt? Regisztrálj INGYENESEN, és találd meg a párod még ma!

Az érzelmi intelligencia is fontos

A vélemények azonban megegyeznek abban is, hogy a lexikális tudás és a világ dolgainak ismerete még nem elegendő ahhoz, hogy emberként is működőképes legyen a kapcsolat. Van valami, ami a szellemi képességeken túl nélkülözhetetlen a diplomás társkeresők számára, ez pedig nem más, mint az érzelmi intelligencia. Ugyan a tanulmányokkal egyidejűleg ezt is magába szívhatja az ember, de el kell mondani, nem jár automatikusan együtt a diplomával. Egyfajta saját és másokkal szembeni tisztelet az, ami az érzelmileg intelligens döntéseket megalapozza.

Az értelem mögött ha ott lakozik az érzelem is
Az értelem mögött jó, ha ott lakozik az érzelem is

Cél a minőségi emberi kapcsolatok kiépítése

Az ismerkedést célként kitűző portálok gyakran regisztráció nélkül is lehetővé teszik, hogy az érdeklődők nézelődjenek a tagok között. A diplomás társkeresők rendszerint zárkózottabban kezelik a párkeresést, és nem szívesen kötik mások orrára, milyen preferenciákkal rendelkeznek, vagy milyen módját választják az ismerkedésnek. Éppen ezért a regisztrációhoz kötött portálokat jobban kedvelik, mint az ezt nem szükségesnek tartó webhelyeket.

Az internetezési szokásokat figyelve elmondható, hogy a diplomások általában irodai munkát végeznek, vagy legalábbis gyakran kapcsolatba kerülnek a nap folyamán az internettel. Ennek köszönhetően többször használják az online ismerkedési felületeket, így akár folyamatos napi kapcsolatban lehetnek azzal, aki szimpatikus. Kölcsönösség esetén érdemes az ismerkedési fázist egy ponton már személyesen folytatni, hiszen valójában így derülhet ki, hogy miként alakul a jövő.

A legtöbben igyekeznek minőségi emberi kapcsolatokat kiépíteni, hiszen pontosan tudják, feleslegesen pazarolják az oly lényeges időt olyanokra, akikről már az első néhány üzenetváltáskor érzik, nem lesz megfelelő. Előfordulhat, hogy egy online kialakult ismeretségből barátság lesz, de nem kizárt az sem, hogy az a bizonyos kémia valóban működik majd személyesen, és hosszú, boldog párkapcsolat kerekedik belőle.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg Facebookon!
Internetes társkeresés: Hogyan fordítsd a javadra?
Internetes társkeresés: Hogyan fordítsd a javadra?

Milyen pozitív és negatív tulajdonságai vannak az online társkeresésnek. Vajon egyszerűbb vagy nehezebb az interneten társat találni mint hagyományos módon?

társkeresésnovember 1.
Hogyan élj boldog párkapcsolatban hosszútávon?
Hogyan élj boldog párkapcsolatban hosszútávon?

A boldog párkapcsolat hosszútávú fenntartása tudatos munka eredménye. Az alábbi tanácsok betartásával sokat tehetünk, hogy ne csak rövidtávon maradhassunk boldogok kedvesünkkel.

párkapcsolati tanácsokmárcius 21.
Te is a társkereső nők táborát erősíted?
Te is a társkereső nők táborát erősíted?

Szeretnél felkészült társkereső nő lenni, aki okosan és sikeresen használja az online ismerkedési lehetőségeket? Akkor feltétlenül tudnod kell a következő dolgokról!

társkeresésmárcius 27.
Szólj hozzá a cikkhez!
Csatlakozz társkeresőnkhöz néhány gombonyomással!
Regisztrálj és ismerkedj
a CUPYDO-n!
Nem:

A Regisztrálok gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket és az adatkezelési és cookie szabályzatot.

Regisztrálok
Jelentkezz be, ha szeretnél ismerkedni!
Belépve marad
Bejelentkezés
Még nem vagy tag?